Legfrissebb bejegyzések:
2022-01-17
Vadregényes táborozás egy kiskunsági tanyán - ökovíkend | részletek Családdal, iskolai osztállyal vagy csoporttal is érkezhet és akár több napra meg is szállhat a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum autentikus Öko vendégházban Kerekegyháza-Kunpusztán...
2022-01-17
Játszva tanulni - táborozás egy kiskunsági tanya ökogazdaságában | részletek Iskolai osztályoknak és csoportoknak ajánljuk jó szívvel a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum programjait és autentikus Öko vendégházát Kerekegyháza-Kunpusztán (a Kiskunságban). Szállás és...
2022-01-17
»» minden bejegyzés
Tanyavilág - Természetközeli élmények gyermekeknek és felnőtteknek | részletek A tanyák világáról részben romantikus gondolatok juthatnak eszünkben, másrészt nagyon távolinak is érezhetjük magunktól. De milyen is valójában a természetközelében élni, állatokat tartani?... |
Juhászos birka
egy kizsírozott főzőedénybe (bográcsba) rétegesen rakjuk le a feldarabolt birkahúst, a vékonyra szelt hagymakarikákat, az őrölt és 1 csöves paprikát. Élénk tűzön főzzük addig, míg megengedi a levét. Ezután mérsékeljük a tüzet, és készre főzzük, de vizet nem adunk hozzá. Nem fakanállal kavargatjuk, hanem az edényt rázogatjuk, így nem törik össze a hús. Az elkészült juhászos birka igen hasonlít a pörkölthöz, de annál könnyebb étel. Forrás: Wikibook
Kapcsolodó cikkek:
Bográcsgulyás háttere
Nemzeti ételünk - a gulyás A gulyásfőzés Gulyáshús és gulyásváltozatok A gulyásleves receptje Babgulyás receptje Alföldi tyúkgulyás csipetkével |
|
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.
|