Legfrissebb bejegyzések:
2022-01-17
Vadregényes táborozás egy kiskunsági tanyán - ökovíkend
 | részletek
Családdal, iskolai osztállyal vagy csoporttal is érkezhet és akár több napra meg is szállhat a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum autentikus Öko vendégházban Kerekegyháza-Kunpusztán...
2022-01-17
Játszva tanulni - táborozás egy kiskunsági tanya ökogazdaságában
 | részletek
Iskolai osztályoknak és csoportoknak ajánljuk jó szívvel a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum programjait és autentikus Öko vendégházát Kerekegyháza-Kunpusztán (a Kiskunságban). Szállás és...
2022-01-17
Tanyavilág - Természetközeli élmények gyermekeknek és felnőtteknek
 | részletek
A tanyák világáról részben romantikus gondolatok juthatnak eszünkben, másrészt nagyon távolinak is érezhetjük magunktól. De milyen is valójában a természetközelében élni, állatokat tartani?...
»» minden bejegyzés






Bookmark and Share

Add to Google

eXTReMe Tracker
Rendekék Nagyszakácsiban a Királyi Szakácsok Fesztiválján


A hétvégén zajlottak az események Nagyszakácsiban a Királyi Szakácsok Fesztiválján.
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége meghívott, hogy képviseljük  Ökogazdaságunkat ezen a neves eseményen. Pénteken hajnalban már elindultunk, nagy út állt előttünk. Kedvezett a forgalom és az új 7-esen viszonylag jól is haladtunk. Letérve a pályáról, már a Somogy szépségeit faltuk szemünkkel.

Nagyszakácsiban szervezett csoport fogadott, segítettek a helyünket elfoglalni, parkolót ajánlottak. Elkezdődött a kipakolás, beszélgetés a szomszéd standokkal.
Itt a magyar kultúra határon belüli és kívüli képviselői is találkozhattak. A Bácskából, Nyírségből érkezőkig mindenki bemutathatta tevékenységét és nem utolsó sorban a kosztját. A tájjellegű finomságok kavalkádjának illata lengte be a környéket.
Aki akart főzés  közben kíváncsiskodni, megtehette, de a végeredmény volt a lényeg.
Volt ott kötött tészta leves, amit a tiszacsegei csapat csinált. Második fogásnak még készítettek kukoricadarás töltött káposztákat. Az asztaluknál pedig megvehették az ínyencek a jófajta szilvalekvárt.
A Bácskából érkezők birkahúst sütöttek. Ez is finom lett, magam iskóstóltam. A Zala megyeiek dödöllét, majd utána kalácsot készítettek.
Volt ott csülkös bab, kovászolt káposztás disznópörkölt, a lengyel kisebbség főztje egy különleges húsos savanyúkáposzta volt.
Ki ne hagyjam Bács megyét, a mi standunkat, ahol  a Császártöltési Márinék főzték a szarvasgulyást, és sütötték a lakodalmas pogácsát. Fenséges volt. Mi már csak a finom falatok után, ejtőzésképpen, desszert gyanánt jöhettünk számításba a biotermékeinkkel.
Érdeklődő, kedves emberekre találtunk. A menta és homoktövis italok hatalmas sikert arattak.
Aki nagyon jóllakottak, annak ajánlottam a tisztítóteákat.
Legtöbb embertől azt hallottuk: "Tudják mi a legnagyobb baj ilyenkor? NEM LEHET PÓTGYOMROT VINNI!"

Üdvözlettel:

Rendek Lászlóné Olga

Elérhetőségek:

Cím: Kerekegyháza, Kunpuszta 81.
Telefonszám: 0676-710-
962, 0620-386-2522
Nyitva tartás: Egész évben folyamatosan. Bejelentkezés esetén előzetes programok egyeztethetőek.
Kapcsolattartó: Rendek Lászlóné Olga
GPS koordináták:
46°56'14.46"N | 19°25'20.13"E
Email: olga.rendek@gmail.com
Honlap: www.okomuzeum.hu , www.biotanya.hu

A beszámolót Rendekné Olgi küldte.
Köszönjük!

 

 

 

Kapcsolodó cikkek:






Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen





Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.