Legfrissebb bejegyzések:
2022-01-17
Vadregényes táborozás egy kiskunsági tanyán - ökovíkend
 | részletek
Családdal, iskolai osztállyal vagy csoporttal is érkezhet és akár több napra meg is szállhat a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum autentikus Öko vendégházban Kerekegyháza-Kunpusztán...
2022-01-17
Játszva tanulni - táborozás egy kiskunsági tanya ökogazdaságában
 | részletek
Iskolai osztályoknak és csoportoknak ajánljuk jó szívvel a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum programjait és autentikus Öko vendégházát Kerekegyháza-Kunpusztán (a Kiskunságban). Szállás és...
2022-01-17
Tanyavilág - Természetközeli élmények gyermekeknek és felnőtteknek
 | részletek
A tanyák világáról részben romantikus gondolatok juthatnak eszünkben, másrészt nagyon távolinak is érezhetjük magunktól. De milyen is valójában a természetközelében élni, állatokat tartani?...
»» minden bejegyzés






Bookmark and Share

Add to Google

eXTReMe Tracker

Húsok kezelése a Platán étterem ajánlásával

Birkahús ízének feljavítása
Szükséges: mustár vagy fél hagyma
A birkahúsnak nem lesz olyan erős szaga és jobb ízű lesz, ha - miután megborsoztuk és megsóztuk - vékonyan bekenjük mustárral, vagy egy félbevágott hagymával.

Hús bundázása
Szükséges: olaj
Ha bundázással a felvert tojásba egy kevés olajat keverünk, jobban tapad rá a morzsa.

Az egybesült vagdalt nem ég oda…

Ha serpenyőbe vékonyra szelt szalonnacsíkokat teszünk, és a vagdalthús-cipót erre fektetjük.


Hús egyszerű panírozása
A panírozás nem pereg le, ha a húst kevéssel sütés előtt fűszerezzük be, és panírozzuk.

Főtt hús ízesebb, puhább lesz, ha a vízbe egy kevés ecetet öntünk.

Főtt hús színének megőrzése, szaftossá, puhává tétele
Szükséges: só, forrásban levő víz
Ha az enyhén megsózott főtt húst forrásban levő vízbe tesszük, akkor a hús jó szaftos lesz.

Az inas hús megpuhítása

Az inas hús megpuhul, ha 2-3 evőkanálnyi ecettel főzzük.
Ha az idősebb állatok húsát néhány órára ecet és olaj keverékébe tesszük, a hús puhább lesz.

Karaj, szegy, steak helyes fűszerezése
A steaket és minden úgynevezett "rövid ideig sült húst" csak sütés vagy grillezés után szabad fűszerezni, különben kemény és száraz lesz a hús, nem pedig ropogós.

Platán Étterem
1068 Budapest, Városligeti fasor 46.
Tel.: 06 1 322 6615
Fax: 06 1 413 1950
Mobil: 06 20 467 2986
Web: www.platanetterem.hu
E-mail: info@platanetterem.hu
Skype: platan

Forrás: ÉtteremPlatán.Blogtér

 

Kapcsolodó cikkek:






Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen





Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.