Legfrissebb bejegyzések:
2017-09-27
Tájházak, híres magyar emberek emlékhelyei, szülőházai
 | részletek
Nem csak iskolai kirándulások alkalmával kedveltek a híres magyar emberek emlékhelyei és szülőházai, melyek az ország minden pontján megtalálhatók, még a legkisebb falvakban is. Ezek a szülőházak,...
2017-03-06
Móricz Zsigmond Emlékház, Tiszacsécse
 | részletek
Cím: 4947, Tiszacsécse Kossuth Lajos utca 29. Telefonszám: (44) 705-218, (44) 705-223 Nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés alapján A taposott szalmával fedett, kontytetős, vert falas,...
2017-02-20
Jász-ház, Jászárokszállás
 | részletek
Egy módos gazda 1892-ben épült, hatoszlopos, hagyományos berendezésű lakásában nyílt meg 1994-ben a Jász-ház. Az itt rendezett tárlaton jászárokszállási születésű színészek emléktárlata is...
»» minden bejegyzés


Bookmark and Share

Add to Google

eXTReMe Tracker

Jósvafő

A Kessler Hubert Emlékházban a látogató képet kap a Baradla-barlangról és arról, milyennek látták a művészek a természet e ritka alkotását, illetve dokumentumok és tárgyak idézik fel a Baradla első igazgatójának életét és munkásságát.

Jósvafő
>> Jósvafő

Az Ófalui főtér látnivalói: Fogadó az Öreg Malomhoz, "Kisház" (a település egyik legrégebben épült lakóháza), Nyitott Szín, a Pap-palló és az egykori parókia valamint a Tájház. A református templom középkori eredetű része 1793-94 között megvalósított bővítésével nyerte el mai formáját. A belsejét festett kazettás mennyezet díszíti, de figyelemre méltó a karzat, a szószékkorona és a padelők díszítése is. A harangtorony 1851-ben épült. Fölötte az emlékparkban a tájra jellemző, faragott motívumokkal díszített fejfák találhatók.

Jósvafő
Ferenc Tamás grafikája

A Kúria épületegyüttesének egy részében a hucul ménes néhány egyede tekinthető meg, lovaglásra és kocsizásra is lehetőség nyílik.

hucul

A község műemléki védettségű részén működő Baradla Galéria az Aggteleki-karsztvidék és a barlangvilág ihlette művészi alkotásoknak ad otthont.

A Gömör-Tornai Karszt látványtérképe | Kattintson ide!

Látványtérkép.lap.hu | Aggteleki Nemzeti Park


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére


Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.