Legfrissebb bejegyzések:
2022-01-17
Vadregényes táborozás egy kiskunsági tanyán - ökovíkend
 | részletek
Családdal, iskolai osztállyal vagy csoporttal is érkezhet és akár több napra meg is szállhat a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum autentikus Öko vendégházban Kerekegyháza-Kunpusztán...
2022-01-17
Játszva tanulni - táborozás egy kiskunsági tanya ökogazdaságában
 | részletek
Iskolai osztályoknak és csoportoknak ajánljuk jó szívvel a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum programjait és autentikus Öko vendégházát Kerekegyháza-Kunpusztán (a Kiskunságban). Szállás és...
2022-01-17
Tanyavilág - Természetközeli élmények gyermekeknek és felnőtteknek
 | részletek
A tanyák világáról részben romantikus gondolatok juthatnak eszünkben, másrészt nagyon távolinak is érezhetjük magunktól. De milyen is valójában a természetközelében élni, állatokat tartani?...
»» minden bejegyzés






Bookmark and Share

Add to Google

eXTReMe Tracker

Öreglebbencs, azaz Slambuc


Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg házi lebbencs, biotojásból
mangalica zsír
4 db közepes méretű burgonya
köménymag

bors
őrölt pirospaprika


Elkészítése:

   1. Tojás nagyságú zsírt felhevítünk, rátesszük a lebbencset, és óvatosan kavargatva, hogy ne törjük a tésztét, aranybarnára pirítjuk.
   2. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és lehúzzuk a tűzről az edényt.
   3. Megszórjuk pirospaprikával, megpirítjuk.
   4. Vízzel felengedjük, sózzuk, fűszerezzük.
   5. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
   6. Savanyúsággal, befőttel, egytálételként kínáljuk.


Írta: -NLSZ-
Forrás: GasztroKaland.Blogtér

 

Kapcsolodó cikkek:






Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen





Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.