Legfrissebb bejegyzések:
2022-01-17
Vadregényes táborozás egy kiskunsági tanyán - ökovíkend | részletek Családdal, iskolai osztállyal vagy csoporttal is érkezhet és akár több napra meg is szállhat a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum autentikus Öko vendégházban Kerekegyháza-Kunpusztán...
2022-01-17
Játszva tanulni - táborozás egy kiskunsági tanya ökogazdaságában | részletek Iskolai osztályoknak és csoportoknak ajánljuk jó szívvel a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum programjait és autentikus Öko vendégházát Kerekegyháza-Kunpusztán (a Kiskunságban). Szállás és...
2022-01-17
»» minden bejegyzés
Tanyavilág - Természetközeli élmények gyermekeknek és felnőtteknek | részletek A tanyák világáról részben romantikus gondolatok juthatnak eszünkben, másrészt nagyon távolinak is érezhetjük magunktól. De milyen is valójában a természetközelében élni, állatokat tartani?... |
Sajtos-kapros galuska
Mély tálban jó habosra verjük a tojásokat, beleszórjuk a fűszereket és a megmosott, finomra vágott kaprot. A tejet is beleöntve annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamasszát kapjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a burgonyapelyhet és a felolvasztott, de már nem meleg vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. Tizenöt percnyi pihentetés után evőkanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk a 180 fokos forró olajba, ahol 2-3 perc alatt szép pirosra sütjük. Egyszerre csak kevés galuskát szaggassunk, nehogy összeragadjanak, mert a sülés alatt jó nagyra megnőnek. Az olajból leszűrjük és kapros tejföllel vagy kaporral ízesített tartármártással tálaljuk. Nagyon egyszerűen készíthető. Forrás: Szakácskönyv Kapcsolodó cikkek: |
|
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.
|