Legfrissebb bejegyzések:
2022-01-17
Vadregényes táborozás egy kiskunsági tanyán - ökovíkend
 | részletek
Családdal, iskolai osztállyal vagy csoporttal is érkezhet és akár több napra meg is szállhat a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum autentikus Öko vendégházban Kerekegyháza-Kunpusztán...
2022-01-17
Játszva tanulni - táborozás egy kiskunsági tanya ökogazdaságában
 | részletek
Iskolai osztályoknak és csoportoknak ajánljuk jó szívvel a Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum programjait és autentikus Öko vendégházát Kerekegyháza-Kunpusztán (a Kiskunságban). Szállás és...
2022-01-17
Tanyavilág - Természetközeli élmények gyermekeknek és felnőtteknek
 | részletek
A tanyák világáról részben romantikus gondolatok juthatnak eszünkben, másrészt nagyon távolinak is érezhetjük magunktól. De milyen is valójában a természetközelében élni, állatokat tartani?...
»» minden bejegyzés






Bookmark and Share

Add to Google

eXTReMe Tracker

Almás káposzta


Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta,
2-3 evőkanál olaj,
1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
4 alma,
só, ecet.

Az olajban megpirítjuk a hagymát, a vékony laskára vágott káposztát beletesszük, megsózzuk, ecettel megöntözzük, és lefedve puhára pároljuk. (Ha friss a káposzta, nem kell rá víz, a saját levében megpuhul.) Végezetül cukorral „szelídítjük meg" az ecet ízét, és belerakjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát. Az egészet együtt még kb. öt percig pároljuk. (Erdély egyes vidékein az almán kívül még szőlősze­meket is kevernek a káposztába.)

Párolt káposzta

Ugyanúgy készül, mint az almás káposzta, csak kétszer annyi hagy. mát teszünk bele, és a gyümölcsöt elhagyjuk. Szokása párolt káposz­tát kevés fehérborral is meglocsolni, és sokan mokkáskanálnyi kö­ménymaggal is ízesítik.

Forrás: Wikiboook

 

Kapcsolodó cikkek:






Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen





Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.