Legfrissebb bejegyzések:
2017-09-27
Tájházak, híres magyar emberek emlékhelyei, szülőházai
 | részletek
Nem csak iskolai kirándulások alkalmával kedveltek a híres magyar emberek emlékhelyei és szülőházai, melyek az ország minden pontján megtalálhatók, még a legkisebb falvakban is. Ezek a szülőházak,...
2017-03-06
Móricz Zsigmond Emlékház, Tiszacsécse
 | részletek
Cím: 4947, Tiszacsécse Kossuth Lajos utca 29. Telefonszám: (44) 705-218, (44) 705-223 Nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés alapján A taposott szalmával fedett, kontytetős, vert falas,...
2017-02-20
Jász-ház, Jászárokszállás
 | részletek
Egy módos gazda 1892-ben épült, hatoszlopos, hagyományos berendezésű lakásában nyílt meg 1994-ben a Jász-ház. Az itt rendezett tárlaton jászárokszállási születésű színészek emléktárlata is...
»» minden bejegyzés


Bookmark and Share

Add to Google

eXTReMe Tracker

Gömörszőlős

Gömörszőlős a Putnoki-dombságban, völgyekkel szabdalt területen, a Keleméri-patak völgyében helyezkedik el. Aggtelektől 15 kilométerre, Miskolctól közúton 45 kilométerre északnyugatra, a szlovák határ mellett. Meglehetősen elzárt település.

Kazettás mennyezetű református temploma a népi építészet egyik remeke.

gömörszőlős
Vázlatrajz - Grafika: Ferenc Tamás

A településen több néprajzi gyűjtemény is található, amelyek közlekedési és gazdálkodási eszközöket, illetve népi faműves munkákat mutatnak be.

gömörszőlős
Grafika: Ferenc Tamás

A Kisgaléria állandó kiállításnak ad helyet. Igazi kuriózumnak számít a közel száz éves gépekkel működő gyapjúfeldolgozó műhely.

gömörszőlős
Felújított népi lakóház, Gömörszőlős, Kassai út 53. (Kép forrása: Épülettár.hu) A Helyi Építészeti Örökség című építészeti nívódíj pályázat 2009-es díjazottja.

Látványtérkép.lap.hu | Gömör-Tornai Karszt látványtérképe

Forrás: Látványtérkép.blog.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére


Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.